לאחר שבחרת מה ללמוד, וידאת שזה מתאים ללו"ז האישי והמשפחתי וגם לתקציב, הגיע הזמן להתחיל את הלימודים בפועל. רגע לפני תחילת הלימודים, יש כמה דברים שחשוב לארגן מראש, לתחילת שנה מוצלחת, מלמדת ומעצימה
כלי כתיבה והתארגנות
רכישת כלי כתיבה הם מטלה שרוב האנשים רק רוצים לסיים איתה, אך כדאי מאוד לא להקל בה ראש. ראשית יש להגדיר את התקציב המיועד לרכישת האביזרים הדרושים ולאחר מכן לעשות רשימה מסודרת. בלימודים גבוהים יהיו את אלה שיבחרו לסכם על מחשב נייד ולעומתם את אלה שידם לא משגת או שמעדיפים לכתוב ידנית. במקרה של סיכום החומר הנלמד ידנית יש לשים לב לדרך הסיכום המועדפת עליכם והדרישות לה, כמו טושים מדגישים בצבעים שונים, עטים בצבעים שונים, דפי שורות בקלסר או מחברות.
בנוסף כדאי לרכוש כלי כתיבה איכותיים לשמירה על מפרקי כף היד ושורש כף היד העלולים להיפגע מכתיבה מאומצת בצורה שאינה נוחה. לבסוף יש לשים לב לדרך האיחסון של הנספחים, אותם דפים המחולקים או מודפסים כחלק מהקורס אך לא ניתם לשלבם במחברת. לחלק מהסטודנטים יהיה נוח יותר לשים הכל בקלסר בעוד אחרים יעדיפו לסכם במחברת ולהשתמש בתיקיות מסוגים שונים לאיחסון הדפים הנוספים.
מערכת תמיכה
לאורך התואר ישנם לא מעט משברים ודילמות ולכן חשוב שתהיה מראש מערכת תמיכה רחבה ככל הניתן. מערכת התמיכה יכולה להיות בנויה ממשפחה או חברים קרובים וכן מאנשי מקצוע.
מערכת תמיכה נועדה לתמוך במגוון רחב של דרכים, כמו למשל הורים המוכנים להשגיח על הילדים של הסטודנט לפני מבחנים גדולים, חברים שיכולים לסייע בהבנת ההוראות האקדמאיות וצוות המוסד, כמו במוסדות הלימוד האקמאים של חוי ארנפלד. כפי שמפורט באתר https://e-academic.co.il/ כל סטודנטית מקבלת ליווי מקצועי, עוטף ותומך לאורך כל זמן הלימודים עד התואר הנכסף.
היכרות עם מוסד הלימודים
הכרת אנשי הצוות השונים ותפקידם יכולה לסייע רבות בהמשך הלימודים, בהכרת הזכויות המגיעות לסטודנטית ובידיעה למי לפנות כשצצה בעיה, אך היכרות עם המוסד לא נגמרת שם. רצוי ומומלץ לשוטט באתר המוסד ולחפש בוגרות ממליצות, מלגות ותנאי זכאות, מסלולים שונים של לימודי המשך, שירותים שונים כמו שירותי תרגום וכריכה ויוזמות חברתיות שונות. כך תוכלי להגיע ללימודים כשאת כבר מכירה מעט את המוסד הלימודי וההתחלה תהיה מאיימת ומציפה פחות.
דרכי הגעה
לפני תחילת הלימודים, כאשר את כבר יודעת לאיזה מוסד את רשומה ומה מערכת השעות, מומלץ לבדוק את דרכי ההגעה השונות. אם את מתניידת בתחבורה ציבורית- מומלץ לבנות מסלול המתחשב הן באיחורים אפשריים של כלי התחבורה הציבורית השונים והן בשעות העומס. לאחר תחילת הלימודים והיכרות עם חברותיך לכיתה יתכן והדברים ישתנו, אם בנסיעות משותפות ואם בשיפור השימוש בתחבורה הציבורית.