חיפוש

איך להתמודד עם פרופיל 97 כשלא מעוניינים בשירות קרבי?

קבלת פרופיל 97 לאחר המיון הראשוני בצה"ל נחשבת לגבוהה ביותר ומעידה על כשירות בריאותית גבוהה. אולם, לא כל מי שמקבל פרופיל זה מעוניין או מתאים לשרת בתפקידים קרביים. חיילים ומלש"בים רבים עשויים להרגיש שהשירות הקרבי אינו מתאים להם מסיבות אישיות, נפשיות או חברתיות. לכן, חשוב להבין את האפשרויות העומדות בפניהם כדי לשנות את מסלול השירות ולמנוע שחיקה ותסכול.

 

למה בכלל לשקול הורדת פרופיל?

הסיבות שבגינן חיילים עשויים לרצות להוריד את הפרופיל הרפואי שלהן רבות ומגוונות. ישנם חיילים שמתקשים להתמודד עם הדרישות הפיזיות של השירות הקרבי, ואחרים עשויים לחוש שאינם מתאימים מבחינה נפשית לתפקידים קרביים. בחלק מהמקרים, מדובר גם בקושי להשתלב חברתית במסגרת הקרבית או להתמודד עם מרחק ממושך מהבית. כך או כך, כשעולה השאלה איך להתמודד עם פרופיל 97 כשלא מעוניינים בתפקיד קרבי, הפתרון הוא להבין את האפשרויות החוקיות והמעשיות לשינוי המצב.

למה בכלל לשקול הורדת פרופיל

 

איך מגישים ערעור על פרופיל?

כפי שציין עו"ד ניר ליסטר ב-NEWS1, חייל או חיילת אשר קיבלו לאחר המיון הראשוני פרופיל 97 ואינם מעוניינים לשרת כלוחמים קרביים, יכולים להגיש עירעור על הפרופיל. אולם, פרט חשוב הוא שאם אין סיבה מוצדקת להוריד את הפרופיל כמו למשל פגיעה גופנית או פגיעה נפשית אשר רופא יכול להצהיר עליה כלא מאפשרת פרופיל גבוה, לא תוכלו להורידו.

 

מה עושים אם אין סיבה רפואית להורדת הפרופיל?

מה כן ניתן לעשות במקרה זה? להיעזר בסעיף קה"ס (קושי הסתגלותי). סעיף זה מאפשר לחיילים להתמודד עם הקשיים שהם חווים במסגרת הצבאית, גם אם לא מדובר בקשיים רפואיים מובהקים. סעיף קה"ס מתייחס לקשיים סובייקטיביים, כלומר, לתחושות החייל ביחס למצבו במסגרת השירות. קושי הסתגלותי אינו נמדד בסרגל מאמצים או על-ידי הגדרה פסיכיאטרית כלשהי, והוא גם אינו מוגדר כחלק מתחום בריאות הנפש, אלא הינו מצב בפני עצמו כאשר החייל מרגיש סובייקטיבית שהוא אינו מתאים לתפקידי לוחמה.

 

איך קה"ס בא לידי ביטוי?

חיילים יכולים להשתמש בסעיף זה כאשר הם מרגישים שהמרחק מהבית, הקושי להתאקלם לתנאי התפקיד הצבאי, והקושי להשתלב חברתית ביחידה מהווים מכשול משמעותי עבורם. למעשה, מדובר על מכלול של קשיים נפשיים, רגשיים וחברתיים שאינם תמיד ניתנים למדידה אובייקטיבית, אך השפעתם על החיילים ברורה וניכרת.

 

איך פועלים עם סעיף קה"ס?

הגשת בקשה לשימוש בסעיף קה"ס דורשת תהליך מסודר והצגת המצב בצורה נכונה בפני הגורמים הרלוונטיים. יש לפנות למפקדים, להציג בפניהם את הקשיים ולהסביר מדוע השימוש בסעיף זה חיוני לשם שינוי תפקיד או תנאי השירות. במקרים רבים, חשוב להיוועץ עם עורך דין צבאי שידע כיצד להציג את הממצאים בפני הוועדות הצבאיות ולהבטיח שהבקשה תזכה להתייחסות רצינית.

 

מתי כדאי לפנות לייעוץ משפטי?

פנייה לעורך דין צבאי יכולה לסייע לחיילים להבין את האפשרויות העומדות בפניהם ולנהל את התהליך בצורה נכונה. עורך דין מקצועי, כמו עו"ד ניר ליסטר, בעל ניסיון רב בתיקים מסוג זה, ידע להדריך את החיילים בשלבים השונים של הערעור או בקשה לשינוי תנאי השירות. עורך הדין יוכל לעזור בהכנת הטפסים הנדרשים, בהגשת הבקשה בצורה נכונה ובייצוג החיילים מול המערכת הצבאית.

 

סיכום

ההתמודדות עם פרופיל 97 כאשר לא מעוניינים בשירות קרבי אינה פשוטה, אך בהחלט אפשרית. בין אם מדובר בערעור על הפרופיל עצמו ובין אם בשימוש בסעיף קה"ס, חשוב לדעת כיצד לפעול ומהן הזכויות שלכם כחיילים. כאשר המערכת הצבאית נראית מורכבת ולא מובנת, פנייה לייעוץ משפטי יכולה לעשות את ההבדל ולהבטיח שתהליך השינוי יתבצע בצורה חלקה ומוצלחת.

מתי כדאי לפנות לייעוץ משפטי

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא