העיניים הן אחד האיברים הכי רגישים בגוף האדם. סרטן היא אחת המחלות הקשות ביותר שיכולות לתקוף בני אדם. על כן, מוטלת עלינו החובה והאחריות למנוע ככל האפשר גידולים פנימיים בעין. אחד האמצעים החשובים ביותר במסגרת המאבק שלנו בזה הינו קיום של בדיקות תקופתיות באופן קבוע.
מומלץ ללכת לרופא שסומכים עליו
כאשר מדברים על גידולים פנימיים, קשה להבחין בהם אלא אם מדובר על איש מקצוע מיומן ומנוסה. בגלל שמדובר על בדיקות תקופתיות, ההתמדה היא הדבר החשוב. כדי לסייע לכם להתמיד, חשוב לבחור ברופא מקצוען, קשוב ואכפתי, כדוגמת זה שתוכלו למצוא באתר drfabian.co.il, להגיע אליו לקליניקה ולהיבדק.
איזה סוגים של גידולים בעין יכולים להיות?
חשוב להכיר את סוגי הגידולים השונים שיכולים להופיע בעין. סוג אחד של גידולים הוא מלנומה של עור העפעפיים. זה סוג נדיר יחסית של סרטן ובישראל מאפיינים חולה כזה אחת למספר שנים באופן ממוצע.
מלנומה של הלחמית גם היא סוג נדיר יחסית של סרטן, והיא מתפתחת על פני שטח העין. גידול פנימי בעין הוא בדרך כלל מלנומה של הענביה, וזה הסוג השכיח ביותר של גידול סרטני בעין.
האתגר שבזיהוי גידול פנימי בעין
אחת הבעיות עם גידול פנימי בעין היא שכמעט ואין לו תסמינים. אדם יכול לחלות במחלה ולא לדעת על כך למשך תקופה ארוכה, ובינתיים המחלה עלולה להתפתח, הגידול יכול לגדול ואף לשלוח גרורות לחלקים אחרים בגוף החולה.
תסמינים אפשריים שיכולים להביא למודעותו של המטופל כי קיימת בעיה יכולים להיות טשטוש ראייה, שדה ראייה לקוי או הבזקי אור. חשוב לשוב ולהזכיר שלרוב התסמינים האלו לא יופיעו, גם במקרה שאכן קיים גידול פנימי בעין, ועל כן חשוב לערוך בדיקות תקופתיות למניעת גידולים פנימיים בעין.
אולטרסאונד
לצורך אבחון של גידולים פנימיים בעין, עורכים רופאי העיניים מספר סוגים שונים של בדיקות. הסוג המוכר לנו ביותר הוא אולטרסאונד. אולטרסאונד מאפשר לרופאים לאבחן מצבים רפואיים שונים שלא נראים בעין בלתי מזוינת.
כמו שאי אפשר לראות את העובר בבטן אימו ללא אולטרסאונד, כך גם גידולים פנימיים בעין ניתן לאבחן באמצעות הטכנולוגיה הזאת. היא פועלת על שידור של גלים אל עבר הגוף וקליטתם בחזרה. כך ניתן לייצר תמונת הדמיה של המצב בתוך העין.
אופתלמוסקופיה
סוג נוסף של בדיקות לאבחן גידול פנימי בעין נקרא אופתלמוסקופיה. רופא עיניים מומחה יכול לעשות שימוש בכלי הנקרא אופתלמוסקופ לצורך הזיהוי. לצורך הבדיקה הרופא נוהג לטפטף טיפות הרחבה לעין, לצורך הרחבת האישון. כך מתאפשרת לרופא האפשרות לראות בעין סימנים לגידול.
סיכום
ישנן עוד בדיקות שניתן לבצע לצורך מניעת גידולים פנימיים בעין. חשוב לזכור שלרוב לא יהיו סימנים ואת הגידול ניתן לזהות רק בבדיקה מקצועית.